Vánoce z pohledu astrologa

22.12.2011 20:09

 

Co prozradí hvězdy o Vánocích 2011?
Vít Kuntoš

 

Vánoce jsou nejvýznamnějším svátkem, který spojuje lidi po celém světě. Dávno se vytratilo pohanské pozadí oslav, které souvisí se zimním slunovratem. Postupně mizí i křesťanský rozměr těchto dnů, vzhledem ke stále více globalizovanému světu založeném na komerci. V tuto chvíli ovšem svátky nechceme hodnotit. Podíváme se na to, jak budeme tento čas prožívat, protože se tato informace zrcadlí na nebeské báni v podobě astrologických konstelací.

 

Letošní Vánoce budou v poklidném duchu. V sobotu 24. 12. odpoledne se Luna přesune ke Slunci do znamení Kozoroha, kde bude působit až do pondělního večera. Samotné svátky tedy budou o klidu a stabilitě, kozoroží energie bude přát tradičnímu pojetí svátků a dodržování starých zvyků. Tento vliv se bude projevovat po celý víkend a bude zdůrazňovat praktický rozměr života.

 

Tyto konstelace v sobě obsahuje riziko toho, že o svátcích budeme více v křeči a budeme mít tendenci nechat se pohltit nejrůznějšími starostmi. Necháme se svazovat, proto pro nás bude náročnější otevřít se vánoční atmosféře a naplno ji prožít. Odhoďte vážnost života dospělých a zkuste si vzpomenout, jak jste vnímali svět, když jste byli dětmi.

 

Když se Luna dostane na stejné místo ekliptiky, kde je Slunce, nastává novoluní. A jeden Nov sebou přináší i Štědrý večer. Ve znamení Kozoroha je nov nejméně výrazný, protože Luna je zde ve své exilové pozici. Nov má obvykle v popisu práce počátky, proto je možné, že večer přinese nové myšlenky a nápady, které vás ovlivní v dalším životě. Nebojte se plánovat svojí budoucnost, můžete odhalit možnosti dalšího směřování vašeho života, o kterých jste doposud nesnili.

 

V posledním měsíci roku se nevyskytuje žádná planeta ve vodním živlu a lidé tak budou častěji zapomínat na vnitřní prožívání. Přesto ale sváteční víkend přináší příslib větší empatie. Neptun bude harmonicky ozařovat strohé znamení Kozoroha a bude nám umožňovat hlubší prožívání. Nebudeme tedy lhostejní k našemu okolí a zajímat se více o to, co se v druhých odehrává. Vánoce ovšem můžeme využít i k duchovním prožitkům.

 

Protože jsou Vánoce především o radosti, důležité je i postavení Venuše. Ta bude v době svátků v napětí mezi Jupiterem a Saturnem. Budeme tedy oscilovat mezi dvěma extrémními přístupy k Vánocům – mezi neohraničenou poživačností a pevnou askezí. Vykročit po zlaté střední cestě se bude dařit jen s obtížemi. Tato konstelace v sobě obsahuje i riziko přejídání. A protože mi záleží na vašem zdraví, musím před nadbytečným příjmem kalorií varovat.

 

Nezapomínejte na to, že to jsme především my sami, kdo máme „poslední slovo“ o konkrétní podobě našeho života. Je tedy především na nás samotných, jaké svátky budeme mít. Přesto je dobré vědět, k čemu bude kvalita času inklinovat a na co si dát pozor.

Přeji všem návštěvníkům, aby prožili krásné a nezapomenutelné Vánoce!

Vít Kuntoš

astrolog, terapeut a léčitel


Zdroj: https://www.astrolog-terapeut.cz/news/co-prozradi-hvezdy-o-vanocich-2011-/
 

—————

Zpět



Pagerank změřil www.CZIN.eu