Trocha atrologie pro tyto dny...

11.04.2012 12:33

Horoskop na období od 10.4.2012 do 15.4.2012

ODPOČINEK

 

Využijte zpomalení a odpočinek, bude trvat pouze do 13.4. Můžete se dostat do patových situací, ale stačí vyčkat. Již 14. 4. se vše začne konstruktivně řešit.

Slunce v Beranu se dostává do opozice se Saturnem. Po hektické době tento aspekt signalizuje zpomalení, zastavení, odpočinek, vydechnutí. Pokud se budete stále snažit za každou cenu konat, přijdou z venku překážky a omezení. A to především v oblasti Beranské – sebeprosazení, mít vše podle sebe, sobectví, spoléhání pouze na sebe, rychlé začátky a rychlé konce. Můžete si sami naordinovat zastavení, rozjímání nebo Vám zastavení naordinuje sám život. Je dobré vědět, kdy se máme zastavit, mlčet, vyčkat a nechat věci s důvěrou plynout a kdy je potřeba konat. Aspekt Slunce v opozici se Saturnem značí, že je moudré zastavit se – rozjímat (do 18.4.). A v tomto zdánlivém nekonání se ve skutečnosti děje ,,ZA hmotou “ více, než si dokážete představit.

14. 4. Skončila retrogradita (Mars) a proto můžete vnímat uvolnění a především příliv energie, životní síly, zesílení fyzické odolnosti, větší síly a odvahy. Především muži budou mít pocit, že konečně se mohou rozjet plnou parou vpřed. Opozicí Saturna a Slunce mohou využít k větší rozvaze, aby energie, konání bylo využito s moudrostí a zralostí. Teď to záleží na Vás, nic vás neblokuje k rozhodnutí. Uvolní se i napětí mezi partnery.

 

VENUŠE V BLÍŽENCÍCH

4. 4. – 6. 8. Venuše v Blížencích. Venuše zůstává v jednom znamení necelý měsíc a drží se v blízkosti Slunce. Na největší odstup je 45 °. Proto se Venuše nikdy nemůže dostat do Kvadratury (90°), opozice (180°) a trigonu ( 120°) se Sluncem. Proto je toto postavení Venuše v Blížencích na 4 měsíce velmi důležité. Po celou dobu se též Venuše bude držet nejvíce od Slunce pouze 45°. Jak je možné, že Venuše se bude zdržovat tak dlouho dobu v jednom znamení? Od 16. 5. – 27. 6. se Venuše stane retrográdní.

Nejdříve se podíváme, jakou energii symbolizuje Venuše v Blížencích. Blíženci jsou vzdušné znamení, proto Venuše získává lehkost, komunikativnost, svobodu a na druhé straně koketnost a povrchnost. Venuše touží po poznávání, přátelskosti a duševní spřízněnosti. Tak jako v Blížencích se objevují dva, tak se může projevit i dvojakost v citech, lásce a objevuje se nebezpečí nevěry. Pozor na zahrávání si s city druhých. Pro Venuši v Blížencích je důležitější duševní spřízněnost, a proto ji budeme i více potřebovat a tím ji i hledat. Proto se objeví nové vztahy, které budou právě na základě duševní a duchovní spřízněnosti.

Když se podíváme na čistou formu Venuše v Blížencích, uvidíme odpoutání se od smyslnosti a osobní připoutanosti, kterou je Venuše v Býku. Tím dostává Venuše nadosobní rozměr, duševní spřízněnost s druhými je důležitější než osobní vlastnění druhého. Proto se objeví větší společenství, přátelské kruhy, potřebu sdílet a tvořit s intelektuálním či duševním nádech. Projevení lásky již má být odosobněné, dávání za hranice rodiny, rozšiřování schopnosti milovat druhé (ne partnerská láska).

Ženy se budou dostávat více ke své svobodě, moudrosti, vzdělanosti a možnost svoji moudrost projevit a být respektovány. Tím, že se ženy začnou respektovat a vážit si vlastní moudrosti a duchovního rozměru, začnou být respektovány i muži. Ženám se bude dařit oslovit skupiny lidí, příznivá budou veřejná vystoupení. Venuše se 16. 5.stane retrográdní a význam tohoto faktu necháme na květen.

Koho nejvíce ovlivní Venuše v Blížencích? Tím, že je to tak dlouhá doba, tak se dá říci, že se to dotkne každého z nás. Nejvíce to pocítí Blíženci, tam se pojí harmonický vliv Venuše a čeká je láskyplný čas. Dále příznivě to ovlivní Vodnáře a Váhy. Opatrní na povrchnost, nestálost by měli být Střelci, Panny a Ryby, tam se mohou projevit problémy s láskou. Pozor na sklon k přejídání se sladkostmi a sklonu více utrácet.

 

Dlouhodobé konstelace:

8. 2. – 24. 6. se Saturn ve Vahách stává retrográdní – to znamená obrácení pohledu dovnitř do sebe, kde můžeme pozorovat a učit se, jak zacházet s dualitou a v dualitě hledat rovnováhu. Protože žijeme v polaritě, zákonitě vždy má vše plus a mínus, každý člověk, každá vlastnost, každá situace… Umění vnímat polaritu a vždy vidět hned i druhou stranu polarity, umožňuje nadhled a moudré konání.

Protože Váhy jsou symbolikou partnerství, společnosti a politiky, přináší to i do těchto oblastí nutnost kontroly, přehodnocení, opravy a dozrání prostřednictvím přijmutí zodpovědnosti a vůbec dozrání. Nastává čas překontrolování partnerských vztahů, manželství a jak umíte žít toto vše v rovnováze. V této době se objeví slabosti vztahů. Tam, kde žijete ve vztahu svou nezralost, tak tam budete tím konfrontováni a ,,nuceni” dozrát, přijmout zodpovědnost a nastolit rovnováhu. V této době máte možnost dojít k vlastní zralosti.

18. 12. 2011 – 29. 4. 2012 – Černá Luna konjunkce Jupiter v Býku: V této době si prožijeme prázdnotu, ztráty jistot a víry. To, co vás dříve naplňovalo, vás už nenaplní. V této době prožijete rozpuštění vaší iluze. Hledání hodnoty venku, naplněnosti a získávání skrze druhé, hmotu, práci, úspěch, peníze, partnerství a zamilovanost – to vše je pouhou dočasnou záležitosti. Můžete si prožít svou vlastní prázdnotu, své dno díky tomu, že již to vše vás přestane naplňovat. Zbavíte se své iluze. Ale co dál? Čekáme, že se stane něco venku, že z venku přijde změna. Celý rok 2012 byl označen za změnový, přijde změna, svět se změní venku. A to je velký omyl. Prožitím své prázdnoty a prohlednutím své iluze, můžete vzít zodpovědnost a svůj život do svých rukou a rozhodnout se, jak a co smysluplně tvořit. Tím nastane změna ve vás.

 

Láska:

Venuše se dostává do kvadratury s Marsem a Neptunem, proto se objevují nedorozumění, zklamání a nepochopení v lásce. Objevuje se rozpor mezi mužem a ženou a spolupráce mezi nimi je těžká. Tato doba nepřeje jakémukoliv řešení ve vztazích, spíše se objeví slabosti ve vztahu. Pozor na sklon k hádkám a nevěrám, tím se nic nevyřeší. Když zůstanete u sebe a přestanete požadovat a potřebovat od partnera, zmírníte tím napětí mezi vámi a jiskření může být více konstruktivní. Tento čas trvá ještě do pátku 13.4. Pak se Venuše začne od těchto aspektů vzdalovat a napětí zmizí. V tomto týdnu jsou aktuální lásky z minulosti, mohou se objevit ženy z minulosti nebo nějaké staré vábení lásky z minulosti (třeba jen v mysli: ,,…že já jsem si raději nevzala toho druhého…“). Tak opatrně…

Nejvíce opatrní by měli být Střelci, Panny a Ryby.

Přeji Vám hezký týden. Petra Nel

 

Zdroj: https://www.astrologiepetranel.cz/

 

 

—————

Zpět



Pagerank změřil www.CZIN.eu