*PSO* - dotaz z 22.8.2011

23.08.2011 17:48

 

Dobrý deň,chcela by som Vás poprosiť o pomoc pri riešení mojho zdravotného problému...

problémy začali ešte na Základnej škole,kde nás jeden chalan šikanoval a mne sa posmieval...bola som dosť citlivá,nevedela sa brániť,tak som sa len rozplakala...neskor,asi 7 triede mi už po príchode do školy bývalo zle,zvracala som a museli ma poslať zo školy domov.Bola som aj na vyšetreniach,neskor v Psychologickej poradni.Potom som istý čas chodila k psychiatrovi a brala lieky...upravilo sa to

v 16 rokoch som mala Mononukleozu...,mesiac v nemocnici na infuziach,Zápal Pečene...

v Čase,keď som nastúpila po dvoch deťoch do práce to začalo znovu,už ďalším Psychosomatickým problémom-Dráždivé Hrubé črevo,v roku 2003 som bola na liečení v Psychiatrickej nemocnici-Psychosomatické oddelenie,kde som bola dva mesiace...po návrate domov,do práce sa mi problém vrátil...musela som odísť z práce,psychicky som to nezvládala...

potom,keď som prišla tragicky o syna a o rok neskor,keď som musela dať žalobu na súd,som mala bolesti na hrudi...vyšetrenia u Kardiologa boli v poriadku...

začala som mať problém s nadmerným potením,nezáležalo na ročnom období...ten problém stále trvá

niekoľko mesiacov mi trpnu,brnia dva prsty na ľavej ruke ,,,( krčná chrbtica?)

 

Odpověď:

Milá *SPO*,

Počátek problému byl ještě v prenatálu, rodiče, z nějakých důvodů, zvažovali, zda si vás, jako dítě ponechají. Při porodu – zřejmě předčasný a nebo jste nechtěla ven z matčina ochranitelského lůna – strach z nepřijetí. Prospěl by audit (vyčištění) této události – více o vnitřním auditu v sekci terapie. Z toho obojího pramení přecitlivělost, nedůvěra k okolí a nízké sebevědomí. Neřešení těchto skutečností vede k hromadění zdravotních potíží.

Šikana na základní škole a po čase také psychické nezvládnutí pracovní zátěže, pracovních vztahů má stejný důvod – nízká sebedůvěra, nemáte se ráda, strach, že vás okolí nepřijme, snaha zavděčit se, aby mě měli rádi, atd.

Tragický odchod milovaného syna vše ještě vytáhl na povrch. Pocity jako – proč já, proč mně se to stalo, čím špatným jsem si to zasloužila, jsem tedy zřejmě špatná, atd.

Bolesti na hrudi – velká bolest na srdci (souvislost s odchodem syna), zablokování srdeční čakry.

Brnění prstů na levé ruce – souvisí to s ženským sebepřijetím. Zřejmě vás hodně trápí, jak vás ostatní přijímají jako ženu, zda si na vás skrytě neukazují, jak vás posuzují. Vidím souvislost také se zablokovanou srdeční čakrou. 

 

Moje milá *PSO*, na jednoho člověka toho je až  dost a na jeden dotaz také. Všem potížím je ale společné to, že se máte málo (pokud vůbec) ráda, nevěříte si a tam je myslím třeba začít s řešením. Začněte třeba tím, že víc budete během dne víc vnímat sebe sama, své pocity a na jaké podněty jimi reagujete. Pomáhá si tyto podněty a pocity zaznamenávat a pak zpětně pročítat tyto záznamy. Snáz pak uvidíte opakující se souvislosti, které se dají konkrétně řešit.

Večer před usnutím si také vždy „proberte“ celý uplynulý den a najděte jednu (pokud to bude více, tím lépe) věc, za kterou se pochválíte.  Naopak, to za co na sebe nebudete pyšná, si odpusťte s tím, že příště to uděláte lépe a další den už se tím netrapte. Provádějte důsledně tato „cvičení“ a pozorování sebe sama, jistě za krátký čas zpozorujete změny, jednak na sobě nebo též změny jako reakce okolí na vaše změny.  Pokud se znovu ozvete, můžeme společně zhodnotit rozdíl vašeho stavu a případně dát podnět k další vaší práci na sobě.

 

Obdivuji vás, za vaši kuráž s tím vším začít něco dělat, protože to je úžasné. Určitě to bude i podnětné pro ostatní. Jste krásná bytost a pokud vytrváte v odhodlání, dokážete se uzdravit a zbavit se všech potíží.

 

S Láskou Majka Riama

—————

Zpět



Pagerank změřil www.CZIN.eu