MNZ - 18.2.2013

18.02.2013 23:39

Téma - Ho'oponopono, Huna, Štěstí...

 

Tématem tohoto dílu bylo štěstí, láska a jedna z cest, jak k němu dojít - učení Huna a Ho'oponopono. Před rokem jsem dělala také semináře s tímto zaměřením, sama jsem tuto techniku léčení vlastního nitra aktivně používala a používám. Tento laskavý díl a pohodovou hudbu v něm, si můžete poslechnout kliknutím zde. Věřím, že si poslech užijete. :)

 

Jak Ho'oponopono funguje? 

Ho’oponopono je stará havajská technika pro vytváření hojnosti, zdraví a lásky. Podstatou této metody je „čištění“ sebe sama od všech negativ jako je například nespokojenost, sebelítost, vztek, závist, strach, závislost, agrese,….. Je třeba smazat staré a nefunkční vzorce našeho chování, aby mohly začít fungovat nové, čisté a láskyplné. Tím, že změníme sebe, začne se velmi rychle měnit podle našeho nového chování i okolí. Zní to, pro někoho, trochu bláznivě, ale pamatujte na to, že co vidíte u druhých, jaké chování jiných lidí se vás dotýká (štve vás, zlobí a zkrátka nenechává v klidu), to si i vy sami v sobě nesete. Když se dokážete, obrazně řečeno, přeladit a převzít zcela zodpovědnost za své jednání, rázem se změní i vše kolem vás. Technika nebo metoda Ho’oponopono je jednou z cest, jak změnu uvnitř sebe nastartovat, je jednou z možností jak se vnitřně „přeladit“. 

 

Jak používat Ho'oponopono? 

Existují dva osvědčené způsoby jak ozdravit či uzdravit sebe (nebo kohokoliv jiného) pomocí metody Ho’oponopono. Pro oba způsoby je však společné to, že je třeba bezpodmínečně převzít odpovědnost za své chování.

  1. Modlitba Morrnah Nalamaku Simona – tvůrkyně tohoto procesu, žila na Hawai, a traduje se, že pomohla vyléčit stovky a možná i tisíce lidí. "Božský Stvořiteli, Otče, Matko, Synu v jednotě…. Pokud jsme se já, celá má rodina i příbuzenstvo a všichni mí předkové v myšlenkách, slovech, skutcích a ve svém jednání dopustili vůči Tobě, Tvé rodině nebo vůči Tvým příbuzným či předkům čehokoliv zlého od počátku stvoření až do dneška, prosím Tě o odpuštění…. Dopřej nám očištění, uvolnění a odstranění všech negativních vzpomínek, bloků, energií a vibrací a přeměň tyto nechtěné energie v čisté Světlo…. A tak staň se!“
  2. Dr.Hew Len - používá k léčení opakování a procítění jednoduchých manter:
  • MILUJI TĚ – navážete spojení se svou Podstatou, rozproudíte energii
  • OMLOUVÁM SE, JE MI TO LÍTO – uznáváte svou chybu, chybné jednání
  • PROSÍM, ODPUSŤ MI – žádáte o pomoc při odpuštění sobě, všem, všemu
  • DĚKUJI – vyjadřujete vděčnost za možnost nápravy

 

Tento proces, budete-li ho používat denně, vás dovede k naprosté svobodě, k uvolnění starých bloků, negací a chybného myšlení. Dostanete se do tzv. „stavu nula“ nebo-li „nulového stavu“. Budete zcela osvobozeni od minulosti a to je také cílem tohoto procesu. Vaše budoucnost bude jen a jen ve vašich rukách. Můžete cokoliv!

Dosáhnete vnitřního klidu a pocitu štěstí. Doporučená kniha - Svět bez hranic, Joe Vitale a Dr.Hew Len

 

.....co je štěstí? Co pro vás znamená štěstí a díky čemu jste štastní?

Ráda bych, abyste se podělili o to, co je pro vás štěstí a nebo co vám přináší štěstí a napsali mi o tom. Inspirovala mě k tomu moje kamarádka a knížka, kterou mi půjčila. V této knize, většinou starší lidé předávají svou moudrost, které dosáhli během svého života a sdělují, co je třeba mít, objevit nebo zažít, aby váš život byl šťastný.

 

Podle mě patřila dosud moudrost ke stáří a zkušenostem. Může to být nyní úplně jinak. V této době,kdy se vše mění, stará dogmata a vzorce přestávají fungovat, hroutí se a pomalu odcházejí, tak v této době mohou moudrost projevit všichni lidé a to bez věkového omezení. To znamená, že například už i děti nebo mladší generace dobře ví, co nám může přinést štěstí a co to znamená šťastně žít.

 

Proto oslovuji a ptám se vás všech – Co vám přináší štěstí? Co potřebuji k tomu, aby můj život byl šťastný?

 

Podělte se o své Poznání, přátelé.  Příležitost k tomu máte od dnešního dne, tj. od 18.2.2013, do 30.června. V tento den bude  „anketa štěstí“ uzavřena a přes prázdniny projdeme a roztřídíme všechny vaše odpovědi. V září vás, přátelé, seznámím s výsledkem „šťastné ankety“.

V tuto chvíli netuším, jak moc odpovědí bude a jak hodně se budete dělit o své štěstí….ale chtěla bych autory těch nejpůsobivějších zkušeností, moudrostí a příběhů zkontaktovat, osobně poznat, případně pozvat ke společnému vysílání. Mám také v plánu Společné setkání, kde si své zkušenosti a radosti budete moci vzájemně vyměnit, vzájemně se poznáte, vzniknout možná i nová přátelství…. Ráda bych, aby patronem tohoto setkání byla také nějaká známá osobnost a tuto osobnost pozvu na toto Společné setkání. 

 

Vize je to báječná, ale  bez vás to nepůjde, milí posluchači a přátelé. Vše je nyní na vás - na tom, jak se zapojíte do hry – ankety – průzkumu – a jak hodně budete psát a sdělovat své zkušenosti, postřehy, poznání o tom – Co vám přináší štěstí? Co potřebuji, aby můj život byl šťastný?

 

Odpovědi a příspěvky pište pouze písemně a to buď

  • e-mailemmajka@cestakmedusi.cz nebo
  • dopisem na adresu mé Alternativní poradny v Benešově tak tedy: Alternativní psychologická poradna, Majka Rob, Malé nám.1783, Benešov, PSČ 256 01 
  • osobním doručením na adresu poradny

 

Náležitosti odpovědi na anketní otázku - Co vám přináší štěstí? Co potřebuji k tomu, aby můj život byl šťastný?

  • vaše jméno a příjmení
  • místo (město), odkud píšete
  • kontakt na vás (pro zpětnou vazbu, pokud si to přejete)
  • odpověď - příběh, zkušenost, poznání, vlastní moudrost....
  • pod jakým jménem uveřejnit váš příspěvek - např. jen křestní jméno, atd.

​​Tím, že zašlete svůj příběh, zážitek či poznání, jako odpověď na anketní otázku, vyjadřujete souhlas s jeho uveřejněním. Na vaše přání mohu jako autora uvést  pouze křestní jméno, případně pseudonym.  

V každém díle MNZ budu info k akci opakovat, ale věřím, že i vy  samy začnete šířit tuto "šťastnou anketu", protože štěstí není nikdy dost. Naopak špatných zpráv, vizí a strachů je stále dost a dost. Těším se na vaše dopisy, moudrá slova a písmenka plná štěstí a lásky.

 

A teď ještě horoskop na období 19.února až 20.března – tedy astrologický měsíc RYB. Paní Edita Marie Svobodová bude v našem pořadu hostem 18.března a budeme si povídat o silném datu jarní rovnodennosti - 21.březnu.

Dnes, v pondělí 18.února, Slunce vstoupí do znamení RYB – tj. do 12.tého a posledního znamení zvěrokruhu uzavírajícího astronomický sluneční rok. Tento měsíc budeme muset ještě před příchodem jara bilancovat a také trochu plánovat. Počasí nás ještě ven lákat nebude a tak bude čas jak na bilancování a plánování, tak budeme mít také požehnání k posezení s přáteli či návštěvě koncertu nebo výstavy. Jen s alkoholickými nápoji opatrně. Hřejivá sklenička by vás mohla zahřát více než obvykle a zbytečně přehřívat vaše citlivá a zimou přetížená játra není vhodné. Toto platí obzvláště pro zrozence v Rybách, kteří cítí k alkoholu až magickou přitažlivost a tak se musí více hlídat. Jinak se však Rybám, zvláště těm po narozeninách, bude vést dobře. Také Štírům a Býkům se konečně uleví po delším období nesnází. Raci a Kozorozi také zaznamenají větší příliv příležitostí a štěstí.  Naopak Panny, Blíženci a Střelci se budou hůře koncentrovat a větší soustředění budou muset vyvinout i na svých cestách. V práci se objeví drobné rozbroje a překonávání těžkostí bude vyžadovat pozitivní přístup.

Až se objeví úplněk, napětí nejspíš vyvrcholí. Je tedy dobré se na něj v rámci možností připravit a to nejen kvůli příležitosti ke zdravému hubnutí. Takže v pondělí 25.2., kdy právě úplněk nastává, vykročte do tohoto dne pravou nohou. Po celý den více pijte a nepřetěžujte své tělo stresem ani silovými sporty. Naordinujte si raděj procházku v přírodě.

A co péče o tělo? Tento měsíc vyzývá všechny k větší péči o nohy. Zajděte si na pedikúru, masáž nohou,případně lymfatickou masáž a zamyslete se nad výběrem vhodné obuvi. Nehty preventivně potírejte mastí z čajovníku. Do jídelníčku zařaďte více čerstvého ovoce a zeleniny, protože v této fázi roku už míváme velmi často vitamínový deficit. V tomto čase pečujte také o zdravou funkci střev a to třeba tím, že začnete konzumovat potraviny s větším obsahem vlákniny. Střeva podpoří také psylium, konopná a lněná semínka nebo otruby. Před spaním vypijte šálek teplé melty nebo čaj z meduňky, případně dobromyslu a oslaďte si ho medem. Využijte toto období k doplnění spánku.

Na další tipy pro zdraví se můžete těšit opět za měsíc.  Vše dobré v tomto období vám přejí Edita Marie Svobodová a Majka Riama Rob. 

 

—————

Zpět


Diskusní téma: MNZ - 18.2.2013

Datum: 20.02.2013

Vložil: Martina

Titulek: Šťastná anketa

Nádherná inspirativní anketa, myslím, že dává možnost nakouknout do svého života i novým způsobem a prověřit, co je pro mě dobré a co mi už neslouží. Objevíme třeba i místa, za která se můžeme pochválit a tím hlouběji přijmeme sama sebe.

—————



Pagerank změřil www.CZIN.eu