"JP" - dotaz z 29.8.2011

29.08.2011 12:23

 

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o informaci ohledně zaměstnání mé dcery.

Maturovala již vloni v květnu a stále nemá žádné trvalé zaměstnání.

Nyní se něco rýsuje (a jak to bývá - dlouho nic a pak několik možnotí najednou).

Zajímalo by nás, kde by se lépe a trvaleji uplatnila - v hotelu, či v obchodě?

Nebo jestli ji čeká ještě něco jiného a kdy?

Ráda by si do 2-3 lest založila rodinu, ale je si vědoma, že bez prostředků a zabezpečení to nejde - jde těžko.

Moc vám děkuji za odpověď, s pozdravem JP.

 

Odpověď:

Milý „JP“ , vaše dcera by si měla vybrat takové zaměstnání, které jí poskytne, samozřejmě v rámci možností, volnost, samostatnost a možnost samostatného rozhodování.  Je to velice chytré děvče a pokud se pro něco nadchne, dokáže nemožné. Tudíž v pozici podřízené nějakému šéfovi, který vyžaduje bezmeznou poslušnost a oddanost, dlouho nevydrží. Potřebuje prostor, pro své nápady, bystré myšlení a samostatnost. Nevím, o jaké pozice ve výše uvedených zaměstnáních jde, tudíž je těžké vám napsat, kterou práci by si spíš měla vybrat. Tam, kde se bude cítit volněji se jí bude líbit víc a bude spokojenější.

 

Nespokojenější by byla, ve vlastním podnikání. Jakmile to  půjde, určitě si založí vlastní firmičku nebo bude pracovat nezávisle, jako OSVČ.

 

Co se týká založení rodiny, je to teď zřejmě přání, které také pramení z toho, že delší dobu nemohla sehnat práci, byla jaksi usazená doma. Jakmile najde své pracovní uplatnění, které jí poskytne prostor pro myšlení, tvořivé nápady a svobodu v rozhodování, může dojít k přehodnocení časového „plánu“ pro založení rodiny.

 

Vaše dcera je chytrá a velmi přemýšlivá. Bude se dobře cítit i ve vedoucích pozicích, které jí budou vyhovovat volností a také uplatněním svých schopností organizačních a profesních.

 

Přeji vám i vaší dceři hodně štěstí při výběru zaměstnání.

 

S Láskou Majka Riama

—————

Zpět



Pagerank změřil www.CZIN.eu