Jak je to se zdravím v červnu?

19.06.2011 19:28

Zdraví v červnu

Červen patří mezi všeobecně oblíbené měsíce - začíná léto, užíváme si tepla a sluníčka...I v tomto měsíci se však vyplatí myslet na své zdraví a také něco pro něj udělat. Pro inspiraci si přečtěte článek Pavla Hanzala.

Červen - měsíc tenkého střeva?

V červnu bychom se měli zaměřit na orgán, který bývá opomíjen. Nesetkáváme se s ním obvykle v žádných osvětových článcích, doporučeních a radách. Alespoň u klasické medicíny tomu tak je. Naštěstí v alternativní léčbě je situace jiná a věřím, že čtenáři Meduňky určitě vědí, že tenké střevo má v organismu důležitou funkci. Ano - červen je měsícem tenkého střeva!
Tenké střevo má mnoho důležitých funkcí a jeho nedostatečná funkce nám může přinést různorodé problémy. Prostřednictvím tenkého střeva přijímá náš organismus látky pro tělo potřebné. Pokud se kvalitně stravujeme, a přesto trpíme nedostatkem některého vitamínu, pak jednou z příčin může být právě nedostatečná funkce tenkého střeva. Dalšími projevy problémů tohoto orgánu patří například různé druhy plísní, bolesti bederní páteře, zažívací problémy a také průjmy. Nemám na mysli například střevní chřipku, která je spíše důsledkem podcenění naší vitality a imunitního systému.
V organismu je velmi důležité rozlišovat důvody našich obtíží.
Různé zdravotní potíže můžeme pozorovat i v souvislosti s tlustým střevem. I zde najdeme logiku, neboť tyto orgány jsou provázány. Tlustým střevem se budeme zabývat později - svým tématickým obsahem v alternativní medicíně patří až do měsíce prosince.
Tenké střevo může také symbolizovat naše obavy a nejistoty. Každý. Kdo se v nějaké oblasti svého života potýká s nejistotou, by se měl na tuto oblast lidského těla zaměřit. A to zejména v měsíci červnu! Nabízí s námitka, že nejistotou trpí úplně každý. Mám na mysli obavy zásadního charakteru, které někdy můžou být navázány i na pocity vlastní nedostatečnosti atd.

Podpoř své střevo...
A jak podpořit tenké střevo? Elementární prevencí je reflexní terapie, která nabízí účinnou a jednoduchou pomoc. Mačkání reflexní plošky tenkého střeva několikrát denně je skutečně efektivní. Samozřejmě nezůstaneme jen u izolované péče o tuto plošku, ale ošetříme všechny hlavní reflexní zóny. A pokud byste chtěli prevenci absolvovat skutečně poctivě, můžete se podrobit preventivní kůře léčivkou kopretina řimbaba, která je dostupná jako tinktura, případně si jí můžete udělat i sami doma v homeopatické potenci D3. Kdo neví jak na to, tak doporučuji knihu známého a vynikajícího léčitele Ing. Jiřího Janči - Praktická homeopatie.


Horoskop na červen 2011 pro jednotlivá znamení

Beran
První dekáda nabízí příležitost prožívat příjemné chvíle s partnerem. Můžete se společně radovat ze všeho hezkého, co život přináší. Také druhá dekáda je příznivá a může být signálem pro všechny nezadané, že nastal čas najít si svůj protějšek. Budou vás těšit nové kontakty a informace, které vás můžou obohatit. Konec druhé a vstup do závěrečné dekády by měl být pod taktovkou opatrnosti. Kvadratura Marse, vládce znamení Berana, s planetou Neptun a zároveň Merkur v kvadratuře na Uran v Beranu. To jsou konstelace naznačující důležitost rozvahy, dobrého uvažování a také klidné komunikace zejména v rodinném kruhu. Je nutné najít soulad mezi aktivitami a rodinou.
Rada: Ve vašem životě se zaměřte na vyváženost!

Býk
Úvod měsíce je pod vlnou pozitivity. Zájem o duchovní hodnoty je na vzestupu, jakož i soulad s partnerem. Na přelomu první a druhé dekády se vyvarujte neptunských iluzí. Ve druhé dekádě června můžete konečně hnout se životem. Co bylo zatuhlé, se může dát nečekaně do pohybu pozitivním směrem. A to není rozhodně málo. Uran sextil Venuše tomu pomůžou. Závěrečná dekáda vám přinese radost. Zkuste najít podporu v rodinném kruhu. Odpočinek by mohla nabídnout dovolená spojená s poznáváním něčeho nového. Můžete mít také chuť zvelebit svoje bydlení.
Rada: Najděte si dost volného času na svoje záliby!

Blíženci
První červnové dny byste měli krotit svoje nadšení a představy. Neptun fouká nejasnou energii do vašeho myšlení (kvadratura na Merkur), a proto se vyplatí držet přísloví „dvakrát měř, jednou řež".
Pár dnů počkat se určitě vyplatí, protože v druhé dekádě vám energie naopak nabídnou inspiraci, smysl pro umění a duchovní záležitosti! Přelom druhé a třetí dekády přinese vítr do domácích záležitostí. Uran v kvadratuře na Merkur ve znamení Raka to již tak dělá. Snažte se toho využít pozitivně a nenechte si nabourat život zbytečně. Mohlo by se to povést, ale nesmíte příliš „tlačit na pilu".
Rada: Více meditace a méně přemýšlení!

Rak
Dobrý vstup do tohoto měsíce podpoří Jupiter, který svým sextilem ze znamení Býka rozproudí váš zájem nejen o zvelebování domova, ale také o dosažení stabilní harmonie ve vašem nitru. Tento vliv pokračuje i v druhé dekádě, a tak obě byste mohli využít pro vlastní rozvoj. Planeta energie a aktivity Mars vás také ráda podpoří. Závěr druhé dekády, jakož i třetí by mohly být poněkud nervóznější. Je proto důležité, abyste se nesnažili schvátit vše najednou, ale utvořili si rozumný harmonogram, který bude opřený nejen o vaše časové možnosti, ale i rozum a rozvahu. Pak může být vše podle vašich představ.
Rada: Otevřete oči a poznávejte radosti souznění s Universem.

Lev
Je důležité, abyste se snažili na věcech neulpívat a dokázali se přizpůsobit. Tvrdošíjnost je v první dekádě června komplikací, rozumné akceptování změn naopak prospěšné. Ve druhé dekádě vyslyšte nabídku planety Neptun, která Slunce, vládce znamení Lva, přímo vybízí k duchovní práci. Pokračujte v duchovní nebo aspoň dobrodějné práci i v závěrečné dekádě. Tím eliminujete napětí od Urana, který se vás může snažit „naočkovat" ke změně jen pro změnu samotnou. Svojí energii také zaměřte na rodinu, neboť právě zde to může trochu zaskřípat v případě, že byste na ni trochu pozapomněli.
Rada: Duchovní cesta je cestou harmonie, lásky a souznění. Myslete na to!

Panna
Důslednost a poctivá práce vám budou oporou v případných diskusích, které vás můžou potkat. Nezabředávejte do plytkosti a zachovejte klid. Klidná síla je slogan, který vám prostě bude sedět.
Ve druhé dekádě se otevřete vyšším silám a energiím. Nebojte se trochu opustit materiální a zemské jistoty. Naladění na přírodu a vesmír vás určitě potěší. Poslední etapa června by vás měla vyzvat k pobytu v přírodě a rodinnému životu. Nejen v pracovní sféře bude platit „práce kvapná - málo platná". Ostatně, workoholismus by vám nesvědčil. Naopak partner a děti si zaslouží vaši přítomnost víc než kdy jindy.
Rada: Nezapomínejte na pozemský svět, ale ani na ten vnitřní.

Váhy
Vše hezké vám bude dělat radost. Zájem o kulturní dění, umění a práce na zahrádce rozsvítí první červnové dny. Jděte se projít s partnerem do přírody, hezky ruku v ruce. Na přelomu první a druhé dekády se vám vyplatí více obezřetnosti. Nasazené „růžové brýle" planetou Neptun by se vám po jejich odložení nemusely vždycky líbit. Druhá dekáda je ideální pro studium astrologie nebo návštěvu astrologa. A také si můžete ve svém životě udělat jasno ve všem, kde jste doposud váhali. Také závěr měsíce nebude k zahození. Tedy za předpokladu, že máte jasno ve svých citech a nic vás snadno ve vašem nitru nerozhází.
Rada: Umění je radost a zároveň otvírá inutici. Myslete na to!

Štír
Můžou vás lákat smyslové radosti a požitky. Dobré jídlo, pití a erotické jiskření jistě dokážou být kořením života. Nesmí to ale překročit únosnou mez - nechceme přece ubližovat druhým ani sobě. Ve druhé dekádě můžeme tento vliv s pomocí planety doba a duchovna Jupitera přetavit právě tímto dobrodějným směrem. Uspokojili jste smysly a přišel čas na vyšší úroveň Bytí! V tomto nově nastoleném trendu pokračujte i ve třetí, závěrečné, dekádě června. Optimální je kombinace pohybu a duchovní práce, tedy například taichi nebo jógy.
Rada: Je dobré mít tělo i smysly pod kontrolou.

Střelec
Jupiter, vládce znamení Střelce, přejde v první dekádě ze znamení Berana do znamení Býka. To, co jste začali, můžete nyní stabilizovat a dát tomu trvalejší ráz. Díky sextilu od Neptunu byste se měli soustředit na tvoření. Můžete tvořit umělecká díla nebo raději se pokuste o trvalé uvědomění si jednoty s Universem ve vašem nitru. Šance na rozvoj psychických sil, ale i pracovních záležitostí pokračuje i v třetí dekádě. V závěru června bude třeba věnovat víc času rodině. Proto se tomu nebraňte. Vězte, že duchovní práci je možné realizovat i v běžném životě!
Rada: Vyslyšte nabídku „hvězd"!

Kozoroh
Dobrá doba pro vše, co má hlavu a patu. Pokud se nevrhnete do rozhodnutí a věcí bezhlavě, můžete uspět. Přesto nezapomínejte na zadní vrátka. Radost by vám mohly dělat partnerské záležitosti.
Ve druhé dekádě se věnujte spíše radostem nebo si vezměte dovolenou. Práce neuteče, tedy alespoň ta méně důležitá. A pokud si najdete čas i sami na sebe a na to, co má skutečný smysl, tím lépe!
V závěrečné třetině června se nesnažte prosadit nic na úkor druhých lidí a už vůbec ne vašich blízkých. Pohodový přístup bude oceněn, tak se snažte.
Rada: Projevte víc vřelosti.

Vodnář
Zkuste se zaměřit na ukotvení harmonie ve vašem nitru. To je klíčem ke spokojenosti jak v pracovním tak i v partnerském životě. V obou těchto oblastech se držte víc zpátky a postupujte diplomaticky. Ani v druhé červnové dekádě není příliš velký rozdíl, a tak držte stejnou linii. Dobrá, ale zároveň nekonfliktní komunikace je základem všeho dění. Ke konci měsíce vyražte s partnerem a dětmi ven. Společné aktivity vztah podpoří a nebudete muset řešit případné nedostatky v oblasti bydlení.
Rada: Udržujte si přátelský a pozitivní přístup k lidem kolem vás.

Ryby
Buďte bdělí a dbejte na poctivý a zároveň důsledný přístup k životu. V práci, vztazích, myšlenkách i komunikaci. Pokud se to povede, můžete si užívat života plnými doušky. Druhá dekáda může být také plná zajímavých a pozitivních impulsů. Pokud nebudete příliš tlačit na pilu a necháte záležitosti také trochu plynout, tak budete odměněni. Duchovní lidé vnitřně, ostatní podle jejich zaměření. Koncem měsíce dejte na vlastní pocity a vyhněte se sporům v oblasti komunikace. Disputace k ničemu nepovedou, obraťte se raději do vašeho nitra!

Rada: Život je krásný, stačí si to přiznat.


Autor: Pavel Hanzal, astrolog, léčitel a terapeut
www.pavelhanzal.cz

Převzato z www.mojemedunka.cz 

—————

Zpět



Pagerank změřil www.CZIN.eu