Horoskop na období 29.10.- 4.11.2012

31.10.2012 23:46

 

Horoskop na období od 29.10. do 4.11.2012

AGAPÉ

 

Slunce se pomalu odpoutává od Saturna, zpomalení a probíhání kontroly z emocionální zralosti se chýlí ke konci. Na řadu přijde láska, vztahy, tvořivost, harmonie a zhmotňování, kde se tato emocionální zralost projeví.

 

Venuše vstoupila do znamení Vah, kde je také vládcem, a tím je ve své plné síle. Neharmonické aspekty s Uranem a Plutem předznamenávají, že ve vztazích bude panovat nejistota, nečekané změny, náhlá zamilování, nové možnosti, snadné podlehnutí pudům. Trošku to bude vypadat jako na horské dráze. Objeví se pravda o vztahu, tím se i můžete dozvědět nové informace, které naruší pevnost vztahu. A nebo vztah, který nemohl být uskutečněn, dostane novou šanci. Nová uvědomění, “prozření” v oblasti Lásky, vztahů, tvořivosti a harmonie. Přispěje k tomu další aspekt – Venuše je příznivě ozářena od Černé Luny a tím je Venuše posílena v osudovosti. Vše, co se stane, má “osudový” vliv, pozitivní či negativní. Především ženy se mohou cítit, že jsou ve své ženské síle a schopny se propojit s proudící energií Bohyně.

 

Nastoluje se nové prožití pravdy v lásce, které přinese změny, přerod i konce vztahů. A tak se může stát, že ženy přestanou tolerovat to, co dělaly, že dlouho nevidí, aby ve vztahu zachovaly harmonii. Proto se ve vztazích mohou objevit výčitky a nespokojenost ze strany žen.

 

Ženy budou mít tendenci se osvobodit a tím i budou přicházet s radikálním řešením: a konec! Otázkou je, jestli je to dobře zvážené, nebo to je jen výkřik do tmy a ve skutečnosti je to volání po lásce a uznání. Je potřeba si uvědomit, že ve vztahu jsou zodpovědní partneři za stav vztahu 50% na 50%. Pokud jste svůj díl zodpovědnosti přijali a máte v něm “čisto”, nelze poloviční vztah držet do nekonečna. Tím se jen prodlužuje a především prohlubuje frustrace, zranění, bolest a plýtvání energie, které budete muset někde potom vyrovnat.

 

Merkur, který vstupuje do znamení Střelce a dostává se do kvadratury s Neptunem, symbolizuje právě zmatek a nejasnosti v oblasti myšlenek. Nevím, co se to děje a proč se to děje. Komunikace bude plná nejasností, nedorozumění a klamu. Harmonický aspekt od Urana přeje novému poznání, ale především když překonáte nejasnosti – mlžení Neptuna – a rozhodnete se mluvit pravdu, pak naleznete novou cestu řešení. Zbavíte se spousty domněnek a iluzí.

 

Čeho je možné se vlastně držet? Kde získat jasnost? Hledejte vlastní střed, svůj vnitřní klid a tím se stanete pozorovatelem a snadněji zůstanete mimo hru a druhé snadněji pochopíte. Soucítění je cesta i ta nejvyšší Láska, a tím nebudete druhému vyvracet jeho “špatné” pocity a přesvědčovat ho, že z vašeho pohledu je to úplně jinak a především správně. Soucítěním uznáte právo na jeho pocity a snadněji naleznete řešení.

 

Řekové mají pojmenování pro určité úrovně lásky – Erós, Amore, Charitas, Agapé. Když si prožijete Lásku Agapé, stanete se prostředníkem božské lásky, ucítíte, že milujete vše, bezpodmínečně a tak hluboce milujete, že dokážete na sebe vzít bolest a “hříchy” světa, tak jak to na sebe vzal Ježíš. A zůstane vám zase jen hluboká bezpodmínečná láska. Soucítění ke každému a ke všemu. Zažijete bytí v přítomnosti lásky, tak hmatatelně, že vám to promění celý život. A tento prožitek se bude objevovat stále častěji a na stále delší a delší dobu, až jednou se to stane přirozeností vás samotných.

A příště vám možná budu vyprávět příběh o lásce Erós, Amore, Charitas a Agapé.

 

Přeji dostatek Agapé k sobě i k druhým.

Petra Nel

 

www.astrologiepetranel.cz

—————

Zpět



Pagerank změřil www.CZIN.eu