Co je Vzestup?

02.09.2012 22:02

 

Co je Vzestup?
Jelaila Starr, 23. března 2001

 

Patrně jste si již uvědomili, že nemáme žádný návod na vzestup. V perfektním světě bychom měli detailní plán, který by nám ukázal, co máme dělat. Věděli bychom, co můžeme a co nemůžeme očekávat a prošli bychom procesem s mnohem větší ladností a elegancí než procházíme nyní. Ale jak všichni víme, nežijeme v perfektním světě, takže klopýtáme kolem a objevujeme věci za pochodu.

 

Hodně energie vydáváme na to, abychom pochopili, co vzestupový proces je a co není. Zavádějící pojmy zde vytváří hodně bolesti, kterou prožíváme na cestě. Například existuje myšlenka, že vzestupujeme, aniž zakoušíme své strachy. Jak báječné by bylo, kdyby to byla opravdu pravda.

Tento článek chce rozptýlit některé ze zavádějících pojmů, díky kterým klopýtáme a poskytnout něco z onoho plánu pro vzestup. Tento návod je samozřejmě založen na mé zkušenosti stejně jako těch, které mám tu čest znát a kteří jdou po cestě se mnou. Takže, začněme od začátku. 

 

Co je vzestup?

Na individuální úrovni je vzestup postupná změna vědomí člověka z jedné reality, založené na souboru přesvědčení (vír), do jiné. Na skupinové úrovni je vzestup kolektivní rozšíření stavu vědomí do bodu, kdy vědomí tvoří novou realitu – nový stav bytí čili dimenzi (syndrom sté opice). Například společně tvoříme vědomí páté dimenze individuálním vzestupem každého z nás. Ano, právě jsem nadnesla myšlenku, že dimenzionální bytí je stav vědomí. Podívejme se na to blíže, protože porozumění „vědomí“, „dimenzím“ apod. je důležité, abychom pochopili proces vzestupu.

 

Co je vědomí?

Vědomí je soubor vír (beliefs), na kterých zakládáme život a díky kterým děláme rozhodnutí, jež vytvářejí realitu.

 

Co je dimenze?

Dimenze je stav vědomí. Jak to?  Když se podíváte, co víme o dimenzích, zjistíte, že každá je o unikátním souboru vír. Například, 3D souvisí s vírou, že toto je jediný život, který máme, a pokud se ho nemůžeme dotknout, ochutnat ho, vidět, cítit nebo slyšet, neexistuje. Je to tak? 5D, na kterou je zaměřen následující článek, je o Kristově vědomí či vědomí Jednoty, kdy si uvědomujeme, že jsme všichni spojeni. Chápeme a žijeme v jednotě. Naše současné 3D uvědomění nebylo zavedeno, dokud dostatek lidí nezačal věřit stejným způsobem. A mám podezření, že 5D proud vědomí nezačal existovat, dokud dostatek lidí žijících tam nezjistil, jak žít v jednotě. Takže si všimněme, že když dostatek lidí žije určitá přesvědčení, vytvoří dimenzi. Jak?

 

Stav vědomí/dimenze vibruje v určité frekvenci, stejně jako veškerá hmota má rozlišující vibraci nebo frekvenci. V našem vesmíru, jak tomu rozumím, vibrujeme tím rychleji, čím blíže jsme bodu integrace (ucelení) Světla a Tmy. Soucit, sounáležitost je vibračně nejintenzivnějším integračním bodem. Pokud celá skupina lidí získá soubor přesvědčení, jak žít v bodě integrace Světla a Temnoty, pak všichni začínají vibrovat v tomto specifickém rozsahu. Tato skupinová vibrace vytváří nové vědomí, novou skutečnost a novou dimenzi pomocí jedinců, kteří se emočně, tvořivě atd. vyjadřují. Wow! Doufám, že vám to dává smysl. Vysvětlování multi-dimenzionálních konceptů někdy vnímám jako výzvu, protože se k nim dá přistupovat tolika způsoby. Vidím je v mysli, ale dostat je na papír je jiná záležitost.

Nyní když máme základní pochopení vědomí, dimenzí a frekvence, vraťme se zpět k vzestupu.

 

Jak vzestupujeme?

Jednoduše řečeno, vzestupujeme, zatímco čistíme své emocionální bloky, integrujeme strachy, které jsou základem bloků, a transmutujeme hněv, nenávist, vinu, obviňování a stud z těchto bloků v soucítění. V každém našem emocionálním bloku je odsouzení temných emocí. Jak se učíme přijímat, oceňovat a používat tyto emoce vyváženým způsobem, vyvažujeme temnou stránku nás samých.

 

Navenek, jak se učíme oceňovat a uznávat ty, kteří vyjadřují temné pocity ve svých rolích jako naši učitelé (hrají temné role, protože s námi mají duchovní kontrakty, že tak budou činit), vyrovnáváme Světlo a Tmu ve své realitě. Opět jeden multi-dimenzionální koncept zhuštěný do jedné nebo dvou vět!

 

Když čistíme své bloky, posunujeme své vědomí. Stáváme se méně soudícími a více soucitnými. Takže, naše vědomí se mění první, fyzické tělo následuje průvod. Naše vnější realita jako třetí začíná reflektovat nové vědomí, které vyjadřujeme. Takto se také fyzická realita pomalu posunuje. Každý den, kdy dovolíme našim průvodcům přivést naše lekce, abychom je mohli vyčistit, vzestupujeme. Pokaždé, když vyčistíme blok a zažijeme radost, vděčnost, porozumění a soucit, vzestupujeme. Zrekapitulujme si to.

 

Vzestup se přihodí, když:

  1. jste ochotni vyčistit své bloky
  2. vyčistíte blok a integrujete strach tím, že ho prožijete, dosáhnete porozumění a soucítění a vytvoříte posun ve svém vědomí

 

Jaké jsou mechanismy vzestupu?

Vzestup má spirituální, emoční, mentální a fyzické složky. Tento proces je multi-úrovňový a propojený, což znamená, že akce podniknutá na jedné úrovni ovlivňuje ostatní. Můžeme o tom uvažovat jako o domino efektu. Mechanismus vzestupového procesu probíhá asi takto:

  1. Žádáme, aby nám naše strachy byly odhaleny
  2. Strach se ukáže v našem životě jako balíček životní lekce (manifestuje se)
  3. Procházíme strachem a jsme ochotni prožít ho tak kompletně jak je potřeba, aby mohl být integrován
  4. Integrujeme strach a pochopíme lekci. V této fázi cítíme strach spojený s lekcí. Mohou to být pocity jako vina, hanba, nenávist, hněv, odmítnutí apod. Ano, obáváme se pociťovat tyto emoce, protože jsme naučeni, že jsou špatné a pokud je prožíváme, my jsme špatní
  5. Zažíváme uvolnění, jak je strach integrován a lekce pochopena. Můžeme cítit emoce radosti, blaha, vděčnosti (k osobě, která hrála Temnou roli) a soucit (s bolestí, kterou tato osoba musela projít, aby sehrála svou část). S těmito emocemi je spojený chvějivý pocit v těle, často orgasmická exploze energie v srdeční čakře, jak je hněv, hanba atd. transmutován v přijetí a porozumění a lidé spojení s lekcí propuštěni z pocitů viny či obviňování.
  6. Soucit či spojení, které cítíme, transmutuje o kousek víc naší DNA z DNA založené na uhlíku do krystalické či křemíkové DNA a umožní vstoupit do těla více světlu. Současně se vštípené, implantované formy (známé také jako vzorce chování) svázané se strachem/lekcí mění (dostávají do rovnováhy). Pokud jsme pracovali na nějakém strachu ve všech jeho aspektech, změněné implantáty uvolní kousek spících 10 řetězců DNA tak, aby mohly být znovu navinuty.

Čím více procházíme těmito kroky, tím více re-kódujeme DNA a přibližujeme své vědomí blíže a blíže k integračnímu bodu mezi Světlem a Temnotou. Soucítění je nepodmíněné a rovnocenné přijetí všech věcí (Světla a Tmy) bez ohledu na to, kdo nebo co jsou. Podívejme se nyní na některé zavádějící představy o vzestupu.

 

Zavádějící představy o vzestupu

V současné době je mnoho takových zavádějících představ. Zdá se, že vychází z nedostatku základních informací nebo pokusů formulovat pojem vzestupu z toho, co jsme byli učeni v minulosti. Rovina znalostí z vyšší perspektivy dává tomu všemu smysl. Podívejme se na ně blíže.

 

Můžeme vzestoupit bez prožitku bolesti nebo strachu.

Jak jsem uvedla výše, přála bych si, aby to byla pravda. Jenže, jak jsme viděli, musíme nějak dosáhnout smíření a soucítění. Musíme mít nějakou formu paliva. Těžko transmutujeme lásku, nebo radost v soucítění, že? Jak láska, tak radost jsou emoce vyšší frekvence, podobně jako soucítění. Chápu to tak, že používáme energii nižších emocí jako je hněv, hanba, vina, odmítnutí atd., abychom je transmutovali v přijetí a soucítění. Pokud je to pravda, musíme mít k těmto emocím přístup, abychom je mohli transmutovat, správně? A abychom k nim měli přístup, musíme je nějakým způsobem cítit, protože to je to, co je míněno slovem „mít přístup“. A není cítění konečně to samé, jako je prožít?

 

Nevytváří dále emoce nízkých frekvencí emocionální, někdy dokonce fyzickou bolest? Nevytváří například hněv emocionální bolest, nebo vina, nebo hanba?

Takže shrnuto: pokud potřebujeme jako palivo k transmutaci emoce, abychom mohli vzestupovat, musíme jich dosáhnout a získat k nim přístup. To znamená cítit bolest těchto emocí, a pokud cítíme bolest svých emocí, předpokládám, že nevzestupujeme bez zakoušení bolesti. Dává to smysl? Mějte na mysli, že bolest je katalyzátor změny. Nezměníme se, dokud si neuvědomíme, že to potřebujeme … bolest je indikátor, že je čas na změnu. Chápu to tak, že z vyšší perspektivy je bolest nejcennější nástroj. Bez ní nemáme katalyzátor, který by nás přiměl udělat práci, jež je nutná pro duchovní růst.

 

Můžeme re-kódovat naši DNA jen záměrem nebo tím, že to pro nás udělá někdo jiný

Dobrá, přemýšlejme o tom. Pokud provádíte emoční čištění a to mění vaši DNA, cožpak to není DNA re-kódování? A pokud potřebujete palivo (strach a emoce nižších frekvencí), abyste je transmutovali do přijetí a re-kódovali svou DNA, a potřebujete prožít celý proces transmutace, aby to fungovalo – jak to můžete udělat pouhým záměrem? Jak to pro vás může udělat někdo druhý? Jak může zažít vaše strachy, integrovat je a naučit se za vás lekce? Nevidím způsob, jak by mohl. Bylo by to stejné, jako kdybyste chtěli po někom druhém, aby žil váš život, zatímco sedíte stranou a pozorujete. Ale pokud by to šlo, jsem první na řadě! Nechci zažít o nic víc bolesti a nepohodlí, než musím.

 

Procesem vzestupu získáme schopnost přemísťovat se, levitovat a hýbat předměty pouze silou mysli

Byl to pro mě skutečně šok, když jsem zjistila, že tyto schopnosti nejsou pro vzestup na Zemi součástí plánu. Tolik jsem se je chtěla naučit a na počátku byly jedním z důvodů, proč jsem pokračovala. Ovšem na druhé straně – není po nás požadováno jich dosáhnout, abychom vzestoupili, a to je velká úleva! Vezměte si, kolik času a energie by spolklo naučit se tyto schopnosti. Jsou to záležitosti škol mystérií, jejichž zvládnutí trvá roky. Takže ne, tyto schopnosti nejsou součástí procesu vzestupu. Schopnosti, které jsou požadovány, jsou:

  • schopnost dosáhnout soucitu transmutováním emočních bloků
  • schopnost oceňovat Temnotu všemi způsoby
  • schopnost žít v harmonii se všemi bytostmi ve vesmíru bez ohledu na rozdíly

Nedávno jsem se naučila něco, co by vás mohlo zajímat. A to, že jsou dva rozdílné procesy vzestupu. Existuje Reptiliánský proces a Lidský proces. Reptiliánský proces, který vyučovaly starověké školy mystérií, umožňuje vzestoupit cestou mentálního mistrovství a vyžaduje od studentů žít stranou světa, aby se mohli koncentrovat na své dovednosti. Lidský proces nám umožňuje vzestoupit srdcem a vyžaduje od studentů žít ve světě, aby získali dovednosti. Ok, možná jsem tímhle otevřela plechovku s červy … myslím, že o tom raději napíši samostatný článek. 

 

Když vzestoupíme, budeme na jiné planetě

V určitém smyslu to bude, jako být na jiné planetě, ale budeme v jiné rovině na této. Jako radiostanice existují na různých frekvencích, ale můžete je naladit stejným rádiem, 3D, 4D a 5D budou rozdílné dimenze/frekvence/stavy vědomí, které jsou dosažitelné na stejné planetě, na Zemi. To je přinejmenším mé současné chápání. 

 

Když vzestoupíme, budeme žít v úplné jednotě a pospolitosti … nebude žádná Temnota nebo negativita … bude to celé světlo a láska

Jejda! Nebudou lidé překvapeni, že v 5D stále existuje Světlo a Temnota? Ještě jednou, rozumím tomu tak, že budeme mít jednotnější společnost, ale ne na úkor jednotlivce. Být pouze Světlo/Jednota ve svém extrému znamená, že vytvářím kolektivní mentalitu jako včely nebo mravenci. Chceme to skutečně? Z mého pohledu chceme žít ve vědomí, že jsme všichni spojeni, takže můžeme zastavit všechno válčení a boje, které jsou způsobeny myšlením oddělenosti. Ale nechceme se vzdát své individuality a svobodné vůle, abychom se stali součástí jednotného vědomí, kde všichni myslí stejně, což? Nebo pokud chceme, pak mě prosím nepočítejte. Mám ráda mít možnost svobodné vůle a svobodného myšlení. 

 

Když vzestoupíme, budeme schopni fyzicky vidět a slyšet své průvodce

Snad později v procesu vzestupu se to stane možné, když se 4D a 5D stanou silnějšími, prozatím je to možné vnitřním zrakem a vnitřním sluchem. Někteří lidé je již skutečně vidí a slyší svýma 3D očima a ušima, ale bylo mi řečeno, že to není díky DNA re-kódování a vzestupu. Je to tím, že se narodili na Zemi s plně funkčními endokrinními žlázami jako součást své mise.

 

Vzestoupením odložíme své 3D životy a přesuneme se do světla

Nu, to rovněž v tuto chvíli není součástí plánu. Chápu to tak, že máme žít ve světě a být jeho součástí, ale mít multi-dimenzionální vědomí. Bylo pro mě obtížné k tomu dojít. Na začátku své cesty jsem se chtěla uzavřít před světem, žít v uzavřené komunitě, zahodit své kreditní karty a bankovní účet a žít pro lásku. Už tím, že jsem část toho dělala, jsem zjistila, že to nefunguje. Máme zůstat uzemněni a ve světě, protože je to místo, odkud přicházejí naše lekce. Je to místo, kde máme přístup ke svým strachům a emocím nižších frekvencí a můžeme je transmutovat v rámci svých 3D těl.

 

Pokud se oddělíme od světa a strávíme čas poflakováním v jiných dimenzí nebo v Astrálním plánu, ztratíme možnost zkušeností, kterými rosteme. Bez přicházejících lekcí nemůžeme duchovně růst. Rosteme z nerovnováhy do rovnováhy. Pokud se pokusíme žít v perfektním (dokonalém) světě, začneme duchovně stagnovat, je to tak? Popřemýšlejte o tom. Tak, dost zavádějících pojmů, článek už je tak dost dlouhý. Posuňme se k závěru. 

 

Jak mohu vědět, že vzestupuji?

  • Mentálně ses rozhodl, že projdeš procesem vzestupu. Je to něco jiného než být na duchovní cestě. Vzestup je volba posunout se do 5. dimenze. Spirituální cesta je volba otevřít se tomu, co je za 3D a dosáhnout své duchovní stránky.
  • Tvé strachy se manifestují v životě jako lekce
  • Fyzické tělo reaguje na proces vzestupu bolestmi a bolístkami, jak se vnitřního dítěte dotýkají strachy přiváděné k integraci. Tyto strachy jsou v těle uloženy na různých místech. Například strach z peněz je uložen v dolní části zad a člověk ho zakouší jako bolest v této části těla.
  • Stáváš se vědomý k synchronicitám a neobvyklým příhodám ve svém životě v kontrastu ke způsobu života, kdy si jich lidé nevšímají. Synchronicity jsou vodítka a odhalují události Modrotisku Života, které sis vybral mezi životy. 

 

Co máme na mysli, když hovoříme o tom, že třetí, čtvrtá a pátá dimenze se spojují?

To je zajímavý pamlsek, neodolám se o něj podělit. Jak víte, hodně se hovoří o splývání dimenzí a fyzických/mentálních/emocionálních následcích, které kvůli tomu zažíváme. Protože mi tolik lidí kvůli tomu mailuje, napíšu, co si o tom myslím.

Jak se stále více lidí přidává na duchovní cestu a cestu vzestupu, dosahujeme další roviny chápání. Například se učíme, že jsme duchovní bytosti s tělesnou/lidskou zkušeností. Když si to dostatek lidí uvědomí, vytvoří nové vědomí. Chápu to tak, že právě tento na duchovní cestě jeden z nejzákladnějších postulátů je pojem 4D. Tato skupina ukotvila 4D oktávu do 3D, protože žijí ve hmotném trojdimenzionálním světě; splynula u nich tedy 3D a 4D. Stejná věc se stane, když dostatek lidí ukotví ve 3D 5D pojem. Splýváním dimenzí se myslí, že skupiny lidí vytváří nové dimenze vědomí, zatímco žijí v odlišné dimenzi. Doufám, že to dává smysl.

 

Tolik o vzestupu pro tento článek. Je toho mnohem více, co lze sdílet ohledně vzestupu. Něčeho z toho jsem se dotkla v dalších článcích, nebojte se je prostudovat.

K vašim službám Jelaila Starr

 

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky, do češtiny přeložil Pavel Z.  (www.transformace.info ). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

—————

Zpět



Pagerank změřil www.CZIN.eu