6.6. - začíná období Trecena CIMI

06.06.2013 12:48

 

Trecena CIMI

 

66. den 260ti denního Tzolkinu začíná Trecena CIMI - TRANSFORMACE.

 

Trecena je třináctidenní perioda Tzolkinu a začíná vždy číslem 1, ale s rozdílným denním glyfem. Vlnu Třinácti Nebes řídí základní Energie prvního dne a ovlivňuje všech 13 po sobě jdoucích denních Glyfů. Pokud jste si vědomi převládající energie prvního dne, můžete sladit své záměry s touto energií a umožnit, aby se projevila.

 

CIMI – SMRT / TRANSFORMACE – vzdání se, odpuštění, disciplína, statečnost, seberealizace, síla stát v přítomném okamžiku. Každá transformace nabízí zároveň i nový začátek – další krok k vrcholu pyramidy naší duše – ke skutečnému pravdivému osudu.

 

Mayové oslavují CIMI jako den transformace moudrosti, spíše než den Smrti. V posvátných časech Smrt byla vykládána jako směr severu, který symbolizoval předky. Hledání moudrosti a vedení předků byly praktikovány v srdci mayských rituálů. Podle Kenetha Johnsona se v den Transformace a Smrti stáváme těmi, kteří kráčí před námi a přijímáme svou moudrost. V lidském těle je smrt spojena s korunní čakrou - posvátným centrem osvícení a moudrosti – vstupu do našeho Vědomí. Proto je tento den spojen s rodovou moudrostí, která nás provází procesem transformace.

Energie transformace na všech úrovních od fyzické, buněčné, až ke spirituální tvůrčí úrovni nás nutí, abychom si byli vědomi všech možností v každém okamžiku tvoření. Nyní jsme připraveni přejít na vibrace vnímání naší intuicí a moudrosti našich předků, kteří nás vedou, anebo si můžeme zvolit zůstat u starých vzorců a racionální mysli. Pokud zvolíme cestu transformace – staré vzory, které nám už neslouží jsou uvolněny a my jsme naplněni světlem nových energií, nových vzorů, nových vibrací.

 

Trecena začíná číslem 1 a končí číslem 13. Čísla 6, 7, 8 představují hřeben Vlny. Hřeben může být interpretován jako silné energie – i když samotný vliv Treceny se samozřejmě počítá od počátku.

Světelnou energii podporuje a přináší CHUEN 6 – OPICE, tvůrčí umělec a držitel posvátného vědění; EB 7 ( CESTA) vitální energie, která nás posouvá v životě vpřed; BEN 8 (RÁKOS) vyslyšení a využití naší vnitřní síly, která nám pomáhá naplnit osud.

 

Je to silná doba k hledání prastaré moudrosti, aby mohly být zaktivovány vrozené psychické schopnosti. Nechte vaše srdce a intuici vést sílu v transformaci evoluce života.

Je to důležitý den pro spojení s našimi předky, léčení potenciálních smrtelných onemocnění, prevence úrazů, žádání o ochranu při cestování a nalézání přístupu k duchovnímu poznání. Komunikace s vyššími bytostmi je v tento den možná, stejně jako přístup k dimenzionálním bránám.

 

zdroj: www.tzolkincalendar.com

www.mayskykalendar.blogspot.cz

 

—————

Zpět



Pagerank změřil www.CZIN.eu